Cégtörténet

 

Küldetésünk

 

A Soós és Társa Hűtőtechnikai Zrt. 1990-es megalapítása óta biztosít minőségi szolgáltatást ügyfelei részére a kereskedelmi és az ipari hűtőberendezések, valamint a klíma alkatrészek és késztermékek forgalmazása terén. Mára a hűtés- és klímatechnika ipar prominens szereplőjeként ügyfeleinkkel szoros együttműködésben kimagasló közös sikereket értünk el. A Schiessl-csoport tagjaként széles információbázis áll rendelkezésünkre. A 13 országban szerzett tapasztalatokat vevőink hasznára fordítjuk, ugyanakkor megfelelő súlyt képviselünk gyártó és kereskedő beszállítóink irányába is.

A kereskedelem mellett műszaki tanácsadás, tervezés, logisztikai és pénzügyi megoldások képezik vállalati profilunkat.

Több mint 20.000 terméket tartalmazó kínálatunkon kívül bármely termék felkutatására vállalkozunk. 5.000 céget meghaladó partnerhálózatunk országos lefedettséget biztosít. Magasan képzett, hozzáértő csapatunk stabil és szakmaiságában is megbízható partnerré tett bennünket.

Elhivatott kollégáink folyamatosan azért dolgoznak, hogy ügyfeleink ne csak terméket vásároljanak nálunk, de támaszkodhassanak műszaki tanácsadói és értékesítő hátterünkre és éljenek rugalmas logisztikai csapatunk szolgáltatásaival. A napi feladatok ellátásában felmerülő gondokat személyre szabott megoldások kialakításával orvosoljuk.

Jövőképünk egybeforr a környezetet legkevésbé terhelő, energiahatékony és fenntartható hűtési megoldásokkal. Ennek érdekében elhivatottak vagyunk munkatársaink képzésében és Partnereink korrekt tájékoztatásában.

 

Mérföldkövek

 

1990-ben két magánszemély, Soós Árpád és Faludy Péter több cég bevonásával megalapította a Soós és Társai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t, amelyet azután a Fővárosi Cégbíróság április 17-én hivatalosan is bejegyzett. A cég fő tevékenysége a kereskedelmi és az ipari hűtőberendezések, valamint a klíma készülékek, alkatrészek és késztermékek forgalmazása lett. Az első székhely Budapesten, a XVI. kerületi Cziráki utcában volt, majd 1994-ben a cég két ingatlant vásárolt szintén a XVI. kerületben, a Kövirózsa utca 5. és 6. szám alatt. Ez két, egyenként mintegy 9 ezer négyzetméteres területet jelentett, a hozzájuk tartozó közel 6400 négyzetméternyi romos épülettel.

 

Cégünk a felújításokhoz részben önerőből, részben bankhitelek segítségével fogott hozzá. 1996-ban a Kövirózsa utca 5. sz. alatt megnyílt az új, 400 négyzetméteres irodánk és üzletünk, valamint egy 1200 négyzetméteres raktár. A cég folyamatos árbevétel növekedése lehetővé tette az épületek további felújítását és saját tőkéjének gyarapodását.

 

1997-ben a Soós és Társa Kft. átalakult részvénytársasággá és folyamatosan új üzleteket nyitott Székesfehérvárott, Miskolcon majd Szolnokon és Győrben. Emellett megnyílt Budapesten, a budai oldalon második üzletünk.

 

A következő években sikeres fejlődésünk lehetővé tette kínálatunk gyors bővülését és további épületek felújítását. Így 2001-ben egy teljesen felújított, kétszintes, 800 négyzetméteres épületben megnyitotta kapuit a Hóbagoly Hűtő- és Klímaszerelő Felnőttképző Szakiskola, amely 2015-ig működött sikeresen.

 

Újabb mérföldkő volt cégünk életében a 2003-as év, amikor szétválással megalakult a Soós és Társa Hűtőtechnikai Részvénytársaság, valamint a Soós és Társa Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. A részvénytársaság egyben új taggal is bővült, a német Schiessl GmbH-val. A részvénytársaság tevékenysége a hűtő- és klímatechnikai alkatrészek és komponensek forgalmazása lett, míg a vagyonkezelő kft. tevékenységi köre az ingatlanok kezelése, hasznosítása és fejlesztése.

 

2014-re az összes korszerűsítés és modernizálás új lendületet nyert, illetve a használhatatlan épületek lebontásra kerültek. Ez teret adott a további fejlesztésre. Üzleteink sorra új arculatot kaptak, míg végül 2015-ben nyitottuk meg jelenlegi központi irodánkat és raktárunkat, közel 2000 m2-en. A 2018-as sikerévben cégünk megközelítette a nettó 5 milliárdos árbevételt. Ezzel párhuzamosan már több, mint 1000 m2 tárolási igény mutatkozott, melyet 2019-ben egy jelentős raktárbővítéssel sikerült kielégíteni.

 

Mindeközben a megnövekedett forgalom kapcsán a 10 évvel ezelőtti szinthez képest több mint kétszeres munkavállalói állománnyal stabilizáltuk piaci pozíciónkat, és két új üzletággal készítettük elő a fenyegető visszaesési időszakra cégünket. 2019-ben megnyitotta kapuit az ElektroBagoly villamossági szaküzlet és elindult a Kaisai világmárka képviseletével önálló légkondicionálási üzletágunk.

 

A befektetések időszakát éljük. Befektetéseink a jövőbe vetett hiten és a megfontolt fejlődésen alapulnak. Miskolcon saját telephelyet építettünk, Győrben ingatlanunk fejlesztését tervezzük, Pécsett pedig új szaküzletet nyitottunk. Székhelyünkön 2023 januárjában megnyitottuk a Védabagoly Szaküzletet, ahol új üzletágként munkavédelmi ruházattal, felszereléssel és szakértői tanácsadással várjuk ügyfeleinket. A folyamatosan véghezvitt technológiai fejlesztéseknek és bővítésnek köszönhetően kibővített raktárkészlettel várjuk kedves ügyfeleinket a Kövirózsa utcai központunkban és öt vidéki telephelyünkön.